Сьогодні у багатьох рычках Украъни вода прибуватиме / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 17 квітня, в багатьох областях продовжаться паводки. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

За даними синоптиків, внаслідок значних скидів води при пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, триватиме затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Там оголошено ІІІ рівень небезпеки - червоний.

Також можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області. Оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

Відео дня

Також 17 та 18 квітня на рiчках басейну Прип'ятi очiкується підвищення  рiвнiв води на 0,1-0,5 м над поточними рiвнями й подальше затоплення заплав. Збережеться рiвень затоплення сільгоспугідь та господарських споруд  в прирiчкових населених пунктах Ковельського та Камiнь-Каширського районiв Волинської областi, можливе досягнення вiдмiтки затоплення сільгоспугідь  та господарських споруд в Луцькому районi Волинської областi та Сарненському районi Рiвненської областi. Тут оголошено I рiвеннь небезпеки - жовтий.

скріншот meteo.gov.ua

Паводки в Україні - останні новини

Як повідомляв Погода УНІАН, у багатьох областях Укрїни річки вийшли з берегів. Загалом весняна повінь є вже в 5 регіонах України. 

Зокрема, у Києві через сильні опади протягом останніх днів спостерігаються підвищення рівня води Дніпра і серйозні підтоплення берегової зони столиці. Під водою вже опинилася частина міського парку "Наталка". Є ризик підтоплення окремих територій у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах. 

Чому сталися паводки - думка експерта

До погодних причин затоплень доєднався є й людський чинник. Про це заявила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Вона нагадала, що в Україні існує велика кількість порушень правил користування прибережними смугами, водоохоронними смугами, заплавами річок.

Також вона заявила, що є порушення гідрологічного режиму річки Дніпро, унаслідок чого на ньому вже з'явилися острови, які затримують течію.

Вас також можуть зацікавити новини: