В Україну повертається пекельна спека / УНІАН, Юрій Багрянцев

Найближчий тиждень буде пекельно спекотним. Іноді стовпчики термометрів будуть підійматимуться до +37°. Невеликі дощі з грозами, які періодично очікуються, ніяк не вплинуть на температуру.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

У понеділок, 12 липня, по всій країні очікується спекотна погода. Майже у всіх областях стовпчики термометрів піднімуться до +30°...+33°. Рятуватиме від спеки невелика хмарність.

Відео дня
Погода в Україні 12 липня / фото УНІАН

У вівторок, 13 липня, дощі та грози очікуються практично по всьому правому березі Дніпра, а також в Херсонській області та в Криму. При цьому температура як і раніше залишиться високою, лише в Тернопільській, Хмельницькій та Вінницькій області очікується зниження температури до +26°...+27°.

Погода в Україні 13 липня / фото УНІАН

У середу, 14 липня, погода зміниться і в Україну знову повернуться суха і сонячна погода. Стовпчики термометрів піднімуться до +29°...+34°.

Погода в Україні 14 липня / фото УНІАН

Четвер, 15 липня, буде спекотним. На півночі, в центрі, на сході та півдні України очікується сонячна і суха погода, до +34°. У західних областях буде хмарно. У Волинській, Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях - грози.

Погода в Україні 15 Липня / фото УНІАН

П'ятниця, 16 липня, в Україну буде дуже спекотним днем. У північних, центральних, східних і південних областях повітря прогріється до +34°...+36°. На заході країни: +28°...+33°.  У Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях - грози, в Івано-Франківську очікується невеликий дощ.

Погода в Україні 16 липня / фото УНІАН

На вихідних українців чекає пекельна спека. Місцями стовпчики термометрів піднімуться до + 37°. У суботу, 17 липня, лише у Львівській області можливі невеликі дощі. А в неділю опади очікуються вже по всій західній частині країни, а також у Житомирській та Вінницькій областях. Однак дощі істотно не вплинуть на високу температуру.

Погода в Україні 17 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 18 липня / фото УНІАН

Народні прикмети на тиждень

12 липня - День Петра і Павла. До Петра - немає тепла, а по Петру - й по теплу. День убуває, а спека прибуває.

13 липня - Собор славних і всехвальних 12 апостолів. За спостереженнями, якщо комарі та мошки сильно кусаються - до дощу.

14 липня - день Кузьми та Дем'яна. Кузьма і Дем'ян прийшов, на покіс пішов.

15 липня - Фотій. Якщо з'явилося жовте листя на деревах - на ранню осінь і зиму.

16 липня - Маків день, а також Мокія і Демида. Настає пік літньої спеки.

17 липня - день Андрія-наливи, а також Марфи. У колишні часи дивилися, чи немає жовтого листя на деревах. Якщо є, то осінь настане рано.

18 липня - Афанасія преподобного. Якщо в день Афанасіяхмари жовті, як мідь,- до дощу.

Вас також можуть зацікавити інші новини: