В Україні очікуються потужні дощі, грзи та шквали / фото Gundula Vogel, Pixabay

Перша декада липня принесе нам спекотну та водночас нестійку погоду. Подекуди очікуються проливні дощі у супроводі гроз. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Синоптик пояснив, що малорухомі атмосферні фронти сприятимуть випаданню дощів різної інтенсивності.

"Місцями опади супроводжуватимуться комплексом небезпечних явищ погоди - гроз, граду та поривчастого вітру", - попередив він.

Відео дня

Найвищий температурний фон очікується у південних та східних областях, каже Ігор Кібальчич, а у західній половині країни температура виявиться більш комфортною.

Погода 3 липня

Сьогодні, за даними синоптика, у Сумській, Одеській, Миколаївській, Харківській, а також у центральних областях пройдуть короткочасні дощі із грозами, подекуди значні. В окремих пунктах можливий град та шквали 15-20 м/с. Температура повітря становитиме +23…+28 °С, у центральних та південно-східних областях спекотніше, +26…+31 °С.

Погода 4 липня

У вівторок в Україні буде без істотних опадів, лише вдень у західних областях, а також на Харківщині та місцями у центральних регіонах очікуються короткочасні дощі із грозами.Температура повітря вночі становитиме +13…+18 °С, на південному сході до +21 °С; вдень +24…+29 °С, у центральних, південних та східних областях +28…+33 °С.

Погода 5 липня

У середу, за даними Кібальчича, вночі місцями пройдуть невеликі дощі, вдень на більшій частині території країни, окрім півдня очікуються грозові дощі, місцями з градом та шквалистим посиленням вітру. Температура повітря вночі коливатиметься в діапазоні +15…+20 °С, у південній половині до +23 °С; вдень +25…+30 °С, у південних, центральних та східних областях +30…+35 °С.

В Україну мчить потужна спека

Про посилення спеки в Україні кажуть й в Укргідрометцентрі. За даними синоптика Наталії Птухи, найближчими днями температура поступово підвищиться по всій країні. Найгарячіше буде на півдні, де очікується до +35°. Водночас на півночі та заході України на початку тижня буде +21…+26, а вже у другій половині тижня прогнозується +24…+30.

Вас також можуть зацікавити новини: