3 вересня в Україні очікується град / фото Ilona Gr/Pixabay

У перші осінні вихідні в Україні очікується тепла погода, проте подекуди пройдуть дощі, зливи та навіть град. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

За її даними, 2 та 3 вересня температура повітря становитиме +20...+26 градусів, на півдні та південному сході до +29 градусів, а в неділю у західних областях навіть подекуди +18...+20 градусів.

За її прогнозом, 2 вересня локальні дощі трохи походять по західній частині України, решта території - сухо, малохмарно.

Відео дня

"3 вересня в західних областях дощі та грози обіцяють сильнішу активність, місцями очікуються навіть зливи та град, дійдуть опади в неділю також до Вінниччини, Житомирщини, Київщини", - попередила синоптик. 

На решті території, за її словами, втримається суха погода.

У Києві в суботу буде сухо, в неділю є ймовірність локального дощу. Температура повітря очікується на рівні близько +25 градусів.

Погода у вересні 2023 - прогноз синоптика

За даними синоптика Ігоря Кібальча, вересень в Україні буде теплим, але з нестачею опадів у багатьох областях. Температурне тло поступово знижуватиметься як вдень, так і вночі, а у третій декаді місяця на поверхні ґрунту вже відзначатимуться заморозки. У західних областях і на крайній півночі країни в окремі ночі "мінуси" можуть бути й у повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: