Діденко попереджає про слизькі дороги / фото УНІАН

В Україні в останній день осені сильно похолодає, зайде холодне повітря "до невеликих мінусів і зовсім маленьких плюсів". У зв'язку з цим на дорогах можлива ожеледиця.

Про це попереджає синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

За її даними, холоднішатиме у всіх регіонах, у тому числі на півдні та сході, де це стане відчутно в перший день зими.

Відео дня

"Але все ж у більшості областей 30-го листопада суттєво похолодає. І навіть невеликі "мінуси" зроблять дороги слизькими. Це ми в березні - сміливці, тому ожеледиці крутимо дулі в міцних черевиках та вивчених за довгу зиму піруетах, а перша ожеледиця може бути дуже підступною. Ще нема звички. Якщо вже сьогодні затори беруть міста за горло, то уявіть, що може бути навіть при незначній першій ожеледиці. Тому завтра - тепліше та розумно одягайтеся, подбайте про відповідне взуття і собі, і своїм автомобілям", - пише Діденко.

Читайте такожГотуйтеся до негоди: в Україну йдуть дощі та снігопади (карта)Синоптик додала, що у вівторок в Україні буде без суттєвих опадів - вони можливі лише вночі та вранці на півночі та заході у вигляді невеликого мокрого снігу. В окупованому Криму прогнозують дощі.

"А ось 1-го грудня нас знову зачіпатимуть атмосферні фронти. 2-3 грудня трохи потепліє, але це скоріше атмосфера дражнитиметься, а з 3-го грудня - знову похолодання. Проте завтра головне - зустріньте першу ожеледицю як належить!", - резюмувала вона.

Прогноз погоди на 30 листопада

В останній день листопада в Україні помітно похолодає, а на півдні країни пройдуть дощі, місцями навіть можливий мокрий сніг. Найхолодніше буде на заході та півночі, +1°...+3°, а найтепліше - на сході, до +8°...+10° і в Криму - до +12.

Осінь у Києві завершиться сильним похолоданням і потужним вітром.