У Києві дощ перейде у мокрий сніг / фото ua.depositphotos.com

Перед вихідними в Києві пройде дощ, який перейде до вечора п'ятниці у мокрий сніг, проте найбільшу небезпеку становитиме не він, а ожеледиця.

Про це попередила синоптик Укргідрометцентру Олександра Хара в ефірі "Громадського радіо".

"Завтра у столиці варто боятися не стільки снігу, бо це будуть помірні опади, скільки ожеледиці. Ближче до вечора у столиці буде дуже слизько, адже днем температура становитиме +5 градусів, може бути дощ та мокрий сніг, а ближче до вечора засніжить, плюс понижуватиметься температура. Все це може намерзати і на автошляхах буде слизько. Сильного снігу не передбачаємо", – каже синоптик.

Відео дня

За її словами, на заході України прогнозують сильні штормові снігопади, налипання снігу та хуртовини. Така погода спостерігатиметься упродовж доби - атмосферний фронт буде зміщуватися з заходу на схід. У східних областях буде тепліше, пройдуть дощі.

Читайте такожЧастину України накриють хуртовини та ожеледиця: оголошено помаранчевий рівень небезпеки"На вихідних погода зміниться – антициклон буде над Україною, тож погода буде без опадів, з сонячними проясненнями", - каже вона.

Синоптик розповідає: за даними кліматологів, Україна є серед лідерів у Європі за темпами зростання температури, що не може не впливати на погоду.

"Улітку спостерігаємо дуже високі температури, так звані хвилі тепла. Зимовий період, попри те, що морозну погоду ми також спостерігаємо, але скорочується тривалість цих періодів і збільшується кількість відлиг", - говорить Олександра Хала.

Прогноз погоди на 3 грудня

У п'ятницю, 3 грудня, в Україні встановиться контрастна погода: холодно і сніжно на Заході та Півночі, але тепло і сухо на решті території. Наприклад, в південних областях повітря прогріється до +12°...+13°. При цьому практично по всій країні помітно холоднішими стануть ночі, особливо в західних областях, де стовпчики термометрів в темний час доби місцями впадуть до -7°...-12°.