Сьогодні на Лівобережжі України пройдуть дощі / фото ua.depositphotos.com

У суботу, 14 травня, у багатьох областях на півночі, в центрі, на півдні та сході України очікуються дощі. Місцями опади будуть сильними. На Правобережжі очікується переважно суха погода і невелика хмарність. При цьому на сході України похолодає до +15°...+19°. На решті території буде тепліше, +18°...+22°, на півдні - до +24°.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, жителів західних областей субота порадує невеликою хмарністю і помірним теплом від +19° до +22°. Без істотних опадів.

Відео дня

У північних областях сьогодні буде +18°...+20°, невелика хмарність. У Київській та Сумській областях пройдуть зливи.

У центральних областях суха погода 14 травня очікується лише на Вінничині. На решті території пройдуть дощі, місцями - сильні. Протягом дня стовпчики термометрів покажуть + 19°...+22°.

На Сході сьогодні буде прохолодніше всього. У Донецькій і Луганській областях очікуються сильні дощі, а повітря прогріється лише до +15°...+16°. У Харківській - опадів буде менше, а стовпчики термометрів піднімуться од +19°.

На півдні України буде традиційно найтепліше. Тут протягом дня потеплішає до +21°...+24°, очікується невелика хмарність. У Запорізькій області - дощі, а в Херсонській гримітимуть грози.

Погода в Україні 14 травня / фото УНІАН

Нагадаємо, в Києві на Андріївському узвозі ураган зламав 400-річну липу. За легендою її посадив митрополит Петро Могила в 1635 році. Липа мала статус ботанічної пам'ятки природи місцевого значення, а обхват стовбура дерева становить 5 метрів.

Вас також можуть зацікавити новини: