Поліція очистила наметове містечко під Верховною Радою і затримала 50 його мешканців / facebook.com/artem.shevchenko.9

Представники поліції оточили намети у Маріїнському парку, які розташовані поруч з будівлею Міністерства охорони здоров’я України.

Як передає кореспондент УНІАН, частину наметів зруйновано. Там чергують кілька десятків правоохоронців.

Водночас, між Маріїнським палацом та парком, на площі знаходиться близько 10 вантажівок правоохоронців, а також автобуси, на деяких з яких вказується, що вони належать Національній гвардії України.

Відео дня

Біля пам’ятника Ватутіну працює снігоочисна техніка, а доступ до території наметового містечка, яке знаходиться в парку біля нього, обмежено огороджувальною стрічкою. Також по периметру чергують правоохоронці зі щитами.

Читайте такожПалили шини, є поранені: біля наметового містечка під ВР сталися сутички між поліцією та протестувальниками (фото, відео)

Видно потрощені намети, біля яких щось розглядають правоохоронці та документують.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні поліція очистила наметове містечко під Верховною Радою і затримала 50 його мешканців. За словами заступника голови Нацполіції - начальник поліції Києва Андрія Крищенка, слідчі дії в наметовому містечку проводяться за подіями 27 лютого, коли постраждали 14 правоохоронців.

27 лютого біля ВР відбулися сталися сутички між правоохоронцями та мітингувальниками. Учасники мітингу принесли під стіни будівлі покришки і хотіли їх підпалити. Працівники поліції намагалися припинити їхні дії, однак учасники акції почали кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю в бік правоохоронців. В результаті зіткнень постраждали 14 правоохоронців. Також було затримано 9 порушників правопорядку.