Володимир Путін / REUTERS

Навіть якщо раптом президент Росії Володимир Путін раптово зникне, в РФ є і «більш яструбині фігури».

Таку думку висловив голова Асоціації єврейських організацій і громад України Йосиф Зісельс, відповідаючи на питання журналу «Новове время страны» про майбутні вибори президента Росії.

Колишній дисидент зазначив, що йому майбутні вибори в РФ нецікаві, бо там результат вирішений наперед.

Відео дня

Читайте такожПорошенко про візит Путіна до Криму перед виборами: надзвичайно небезпечна провокація (відео)

«Навіть якщо б Путін раптово зник, там є і більш яструбині фігури. Думати, що лідер Росії визначає порядок денний – омана. Не Путін створив таку Росію – це Росія зажадала на трон такого, як Путін. Тому не вважаю Путіна дияволом, який править хорошою, доброю країною. І навіть, якщо відбувається якесь тимчасове відхилення, як було за часів Єльцина, потім все знову стає на свої місця», – вважає Зісельс.

Він підкреслив, що сучасна Росія хоче бути імперською і їй важливо, щоб її боявся весь світ.

«Вона хоче межувати тільки сама з собою. І ця країна не зміниться, поки не зазнає якої-небудь жорстокої поразки, як свого часу Німеччина і Японія. Тільки подібне потрясіння може змінити саму форму країни, так і її ідентичність. Але оскільки зараз немає фактів, які призвели б Росію на межу такої жорстокої поразки, то я багато років не розраховую на позитивні зміни в цій країні. Головне, щоб вона не лізла до нас і інших. На жаль, це неминуче. Постійна агресія — це закон розвитку імперської системи», – резюмував він.

Більше думок та інших цікавих матеріалів шукайте у свіжому (№10) номері журналу «Новиое время страны»