Рубан відкинув усі пред'явлені йому обвинувачення / фото УНІАН

15 березня затриманому керівнику Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимиру Рубану оголосили додаткову підозру.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в Апеляційному суді міста Києва заявили прокурори під час розгляду скарги адвокатів Рубана на рішення суду першої інстанції про застосування до Рубана запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Рубану було повідомлено про додаткову підозру. Він підозрюється у змові щодо вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, у підготовці до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу”, - заявили прокурори.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 березня на КПВВ на лінії розмежування правоохоронці затримали керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана з арсеналом зброї, схованої у меблях. Йому було оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.14 (готування до злочину), ч.3 ст.258 (терористичний акт) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте такожСавченко подала до суду клопотання про взяття Рубана на поруки

Рубан відкинув усі пред'явлені йому обвинувачення та заявив, що не знав про наявність в автомобілі зброї.

9 березня голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецслужбі вдалося запобігти масштабним терактам, які мали бути вчинені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти у центрі столиці, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

15 березня на допит у справі Рубана до СБУ викликали народного депутата Надію Савченко.

Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко вніс до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Луценко запевнив, що слідчі мають «незаперечні докази» того, що Савченко особисто планувала і давала вказівки щодо вчинення теракту у сесійній залі ВР.

Сьогодні, 20 березня, Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції про арешт Рубана до 6 травня.