Журналіста звинуватили в "шпигунстві" / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України вживають заходів з метою надання консульської допомоги засудженому в Білорусі власному кореспонденту «UA: Українське радіо», колишньому власному кореспонденту УНІАН у Мінську, громадянину України Павлу Шаройку.

Про це у коментарі УНІАН повідомила речник МЗС Мар’яна Беца.

"Ми можемо підтвердити, що Павло Шаройко засуджений до більше ніж на 8 років. Наразі він перебуває в СІЗО КДБ Республіки Білорусь", - сказала Беца.

Відео дня

Читайте такожМЗС невідомо про нібито домовленість представників України та Білорусі щодо обміну Шаройка

"Днями його відвідав консул. На умови перебування він не скаржиться. МЗС, зі свого боку, продовжує вживати заходів для консульського супроводу", - додала вона.

Беца зауважила, що в суді справа розглядалася у закритому режимі. Інших подробиць вона не повідомила.

Як повідомляв УНІАН, 17 листопада 2017 року стало відомо, що в Мінську затримали українського журналіста Шаройка. Його звинуватили в шпигунстві і заявили, що він є кадровим співробітником розвідки України.

Головне розвідувальне управління Міноборони України підтвердило, що Шаройко працював у відомстві на посаді керівника прес-служби і в 2009 році звільнився за станом здоров'я. Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що затримання українців у Білорусі і пред'явлення їм обвинувачень у шпигунстві є тотальною дурістю.

Сьогодні, 23 травня, білоруське видання TUT.BY з посиланням на посла України в Білорусі Ігоря Кизима повідомило, що Верховний суд Білорусі засудив Шаройка до восьми років позбавлення волі. Журналіста звинуватили в "шпигунстві".