МЗС України / фото REUTERS

Дипломати вживають невідкладних заходів з метою повернення українських туристів з Тунісу додому.

Про це в коментарі УНІАН повідомив заступник директора Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Ситуація з поверненням українських туристів з Тунісу поки що не врегульована", - зазначив він.

Відео дня

"За наявною інформацію, авіаперевізник намагається врегулювати цю проблему в найкоротший термін", - підкреслив дипломат.

"Посольством України вживаються невідкладні заходи з метою забезпечення повернення усіх українських громадян додому. До місця перебування українських туристів виїхав консул", - повідомив Кирилич.

Як повідомляв УНІАН, за даними ЗМІ, близько 300 українських туристів вже другу добу не можуть вилетіти до Харкова з аеропорту Монастір імені Хабіба Бургіби, що розташований у місті Монастір (Туніс). Частина туристів залишається в аеропорту Монастір, решту – розмістили в готелі міста Сус.

Читайте такожУкраїнці більше 12 годин прочекали в Мілані скасований рейс додому, коли вилетять - невідомо

Пасажири стверджують, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel, в особі приймаючої компанії Insight Holidays, не виконують своїх зобов'язань з повернення громадян України додому.

У Консульстві України в Тунісі повідомили, що рейс затримується через відсутність пального для заправки літака.

Раніше в авіакомпанії Bravo Airways заявили, що рейси, які мали виконуватися 27 червня з Києва, Львова та Харкова до Монастіру, були скасовані через відсутність оплати рейсів з боку туроператора Oasis Travel.