Пол Манафорт / REUTERS

Суддя, який веде справу екс-глави передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта, попросив прокурорів не використовувати термін "олігархи" стосовно його українських клієнтів.

Як передає РБК, пред'явлені Манафорту звинувачення, зокрема, полягають в отриманні коштів від осіб, пов'язаних з оточенням екс-президента Віктора Януковича за послуги з лобіювання їхніх інтересів. Термін "олігархи" прокурори використовували для опису клієнтів Манафорта.

Читайте такожМанафорт отримав в Україні понад 60 мільйонів доларів – спецпрокурор Мюллер

Відео дня

Суддя Томас Елліс звернувся до прокурорів і вказав на те, що слово "олігарх" носить "зневажливе" значення. Таким чином, говорячи про зв'язки Манафорта з олігархами, прокурори без достатніх підстав принижують його самого. "Цей термін може означати, що Манафорт зв'язувався з "негідними людьми", і тому й сам він негідний. Це не той метод, який ми використовуємо в Америці", - сказав суддя.

Як повідомляв УНІАН, раніше адвокат Манафорта заявив, що українські бізнес-партнери вимагали від нього не реєструвати доходи. Манафорта звинувачують в ухиленні від податків з використанням махінацій і офшорів. Для приховування доходів Манафорт відкрив близько 30 банківських рахунків у трьох різних країнах. При цьому в США він вів розкішний спосіб життя і витрачав великі суми на елітну нерухомість і дорогий одяг.