Клімкін: "Я ніколи не закликав українських громадян не відвідувати Білорусь" / фото УНІАН

Глава МЗС України Павло Клімкін заявляє, що не закликав українських громадян не відвідувати Білорусь.

Але, за його словами, багатьом ветеранам АТО, журналістам і громадським активістам "варто дуже ретельно зважувати усі ризики", написав міністр на сторінці в Facebook.

"Багато хто досі обговорює мої слова щодо небезпеки перебування наших громадян в Білорусі через діяльність російських спецслужб. Запитують, що ж робити? Насправді, нічого не робити. Просто думати головою і зважати на цілком реальну небезпеку", - підкреслив міністр.

Відео дня

Читайте такожБілорусь відповіла на заяву Клімкіна про небезпеку перебування українців у країні

"Я ніколи не закликав українських громадян не відвідувати Білорусь. Власне, це відбувається кожного дня. Але багатьом ветеранам АТО, журналістам, громадським активістам варто дуже ретельно зважувати усі ризики. Врешті решт, ситуація складна і не обмежується лише захопленням Павла Гриба", - наголосив він.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним.

"Перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним, і про це ми будемо говорити з Мінськом. Ми розуміємо, що на території Білорусі діють російські владні структури. Росія присутня там у галузі безпеки. Але у двосторонніх відносинах, політичних і економічних, у нас немає великих проблем...", - заявив Клімкін.