REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що президент Володимир Путін уникає розмови про звільнення захоплених Росією поруч з Керченською протокою українських моряків. 

Читайте такожРосія відмовляється офіційно підтвердити перевезення полонених українських моряків у Москву - джерело

Про це він сказав в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".Зокрема, його запитали, чи може йти мова про обмін захоплених Росією українських моряків.

Відео дня

 "Може йтися про будь-які опції. Я спеціально зараз не буду казати. Ми обговорюємо з нашими друзями все, що можливо. Задача максимум - просто повернути їх якнайшвидше додому", - завив Клімкін.

При цьому глава МЗС заявив, що особисто не мав контактів з російською стороною з цього приводу. Водночас, у нього запитали, чи були у президента України Петра Порошенка контакти з президентом РФ Володимиром Путіним з цього приводу.

"Наскільки я розумію, російський президент намагається уникати цієї розмови", - заявив Клімкін.

"Останній раз, коли я бачився з Лавровим, він сказав мені, що у нього нема мандату розмовляти про будь-які звільнення. Це не його тема і це має відбуватися на рівні Уповноважених з прав людини. Зараз саме така логіка використовується, і ми хочемо зробити, щоби Червоний Хрест в цьому дуже активно брав участь за допомогою наших друзів", - додав він.