ФСБ знайшла собі ще одного "українського шпигуна" / inforesist.org

Російська ФСБ заявила, що затримала «агента СБУ, який працював в окупованому Криму», громадянина України Леоніда Каплуна.

Як повідомляє "Крым.Реалии", посилаючись на прес-службу ФСБ, після затримання його «видворили за межі Росії».

Читайте також"Путін втрачає рейтинг": Денісова пояснила, навіщо РФ захопила в полон українських моряків

Відео дня

«Українець займався пасажирськими перевезеннями за маршрутом Київ – Сімферополь – Севастополь. При проходженні прикордонного контролю в пункті пропуску «Каланчак» (адмінкордон між Херсонською областю та Кримом – ред.) його завербував співробітник СБУ. Каплуну було доручено зібрати і передати українській спецслужбі інформацію та дислокацію російських військових частин, пересування військової техніки на території Криму, а також чисельний склад співробітників прикордонних органів, які проходять службу у пункті пропуску «Армянськ»», – йдеться в повідомленні ФСБ

Стверджується, що злочинне діяння «агент» здійснити не встиг, тому кримінальну справу відкрито не було.

«Після затримання співробітниками УФСБ Росії по Воронезькій області Леонід Каплун видворений за межі Російської Федерації із закриттям можливості в'їзду в Росію терміном на 20 років», – йдеться в повідомленні.

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська інформацію ФСБ спростувала.

«Це чергові фейкові фантазії Російської Федерації», - заявила вона в коментарі журналістам.

У коментарі «Громадському» вона також заявила, що дана інформація - фейк, а серед співробітників СБУ немає людини на ім'я Леонід Каплун.

Раніше Лефортівський суд Москви продовжив на три місяці арешт усім 24 полоненим українським морякам, схопленим ФСБ біля берегів окупованого Криму.