Таку ідею висловив у червні 2018 року Арсен Аваков / фото УНІАН

На виборах президента України і Верховної Ради жителям окупованих територій не можна давати право голосувати. Адже виборчий процес є питанням національної безпеки.

Таку думку висловив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає «Обозреватель». Він наголосив, що від виборів також залежить збереження територіальної цілісності і незалежності України, тому він підтримує пропозицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Читайте такожКрим може повторити долю країн Балтії в СРСР – американський дипломат

Відео дня

"На жаль, ці громадяни України протягом останніх років – причому, це не п'ять років із початку війни, а років двадцять точно – були під впливом тотальної російської пропаганди. Безумовно, хтось більше, хтось менше. Але ці люди, особливо, враховуючи те, що відбувається зараз, не можуть адекватно сприймати ситуацію в Україні", – заявив Шкіряк.

Він також запевнив, що це рішення не суперечить принципам демократії. Адже мова йде про тимчасово окуповані РФ території України. І люди, які проживали на окупованій території, піддавалися тотальному психологічному впливу з боку держави-агресора.

"Тому жодних суперечок із приводу демократії тут бути не може. Цим людям потрібен час для адаптації в нормальній, цивілізованій, європейській Україні. Щоб у них відкрилися очі і вони зрозуміли, що насправді відбувається і як їх фактично перетворювали в зомбі", – підвів підсумок радник міністра.

У червні 2018 року Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час Національного експертного форуму висловив думку, що після деокупації ОРДЛО жителі цих територій не повинні голосувати на виборах президента і Верховну Раду протягом 3-5 років.