На новій прес-конференції Янукович знову говорив про Майдані / REUTERS

Засуджений за держзраду колишній президент України Віктор Янукович звинуватив у кровопролиття на Майдані в 2014 році лідерів Революції гідності.

Читайте такожЯнукович про 2014-й: мене кинула як лоха (відео)

Колишній президент назвав, зокрема згадав про спікера ВР Андрія Парубие і народного депутата Сергія Пашинського.

Відео дня

"Розстріли на Майдані зробили організатори Майдану. Незалежні журналістські розслідування довели це. Вони приводять до одного висновку. Організація розстрілів була вигідна тим, хто хотів зірвати мирні переговори, які почалися 20 лютого – з участю представників європейських країн і опозиції. [...] Називають прізвища Андрія Парубія, який зараз очолює Верховну Раду, Сергія Пашинського, який бігав там з автоматиком. [...] Стрілки стріляли з тих будівель, які контролювала опозиція", - цитує «Главред» слова Януковича на прес-конференції 6 лютого.

1 лютого повідомлялося, що Генеральна прокуратура України завершила досудове слідство у відношенні винних в загибелі людей на Майдані Незалежності в 2014 році і готова передати справу в суд.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, слідство має докази того, що команди Януковича, голови СБУ Якименка, керівника МВС Захарченка та їхніх підлеглих привели до розстрілу мирних людей на Майдані.