Літак авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий 17 липня 2014 року / фото УНІАН

Росія на майбутніх у Відні тристоронніх консультаціях по катастрофі малайзійського Boeing рейсу MH17 не збирається брати на себе відповідальність за трагедію.

Про це заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

"У центрі їх уваги буде не "визнання юридичної відповідальності Росії за катастрофу", а весь комплекс питань, пов'язаних із цим інцидентом і які мають принципове значення для встановлення справжніх причин", - сказала вона.

Відео дня

Захарова зазначила, що російська сторона хоче отримати роз'яснення, як в рамках слідчих дій використовуються і враховуються дані, які Москва передала Амстердаму.

Читайте такожКатастрофа MH17: родичі 291 жертви приєдналися до групового позову проти Путіна

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Нідерландів заявило, що найближчим часом Росія сяде за стіл переговорів щодо визнання відповідальності за катастрофу Boeing рейсу MH17 у 2014 році.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками території Донецької області. Загинули всі 298 людей, що знаходилися на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

24 травня 2018 року Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, надала додаткові докази ключової ролі Росії в трагічної катастрофи рейсу MH17. Група дійшла висновку, що зенітний ракетний комплекс "Бук", пострілом з якого був збитий літак, що належав 53-й зенітно-ракетної бригади збройних сил РФ, що дислокується в Курську.