Ілюстрація / REUTERS

Виконувач обов'язків постійного представника США при ООН Джонатан Коен заявив, що виведення російських військ із окупованих Росією Криму і Донбасу має бути єдиним прийнятним шляхом урегулювання ситуації, на який має погоджуватися міжнародна спільнота. 

Про це Коен сказав на засіданні Ради безпеки ООН з приводу четвертої річниці з часу підписання Комплексу заходів з виконання Мінських угод. 

"Треба чітко розуміти - це Росія має зупинити цей конфлікт. Виведення її воєнних сил зі східної України і Криму - єдиний прийнятний результат і єдиний результат, на який ми маємо погодитися", - наголосив Коен.

Відео дня

Читайте такожВ ООН створили фонд гуманітарної допомоги Україні на 2019-й рік

Він нагадав, що Сполучені Штати підкреслюють однозначну позицію щодо України.

"Ми не визнаємо і не будемо визнавати цілеспрямовану анексію Криму. Ми ніколи не погодимося ні на що інше, аніж на повне відновлення контролю України над її власною територією - чи йдеться про східну Україну, чи про Крим, включно з її територіальними водами", - наголосив Коен.

Він додав, що пов'язані з Донбасом санкції залишатимуться чинними, поки Росія повністю не виконає Мінські угоди. Таким же чином, за його словами, зберігатимуть чинність і санкції, що пов'язані з окупацією Криму, поки Росія не поверне Україні півострів.

Як повідомляв УНІАН, помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Мирослав Єнча заявив про потребу погодження додаткових заходів для закріплення стійкого і незворотного режиму припинення вогню на Донбасі.