Денісова заявила, що Україна готова провести обмін у найкоротший термін / фото УНІАН

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова висловила протест своїй російській колезі Тетяні Москальковій з приводу недопуску до поранених українських військовополонених.

Читайте такожТрьох поранених українських полонених моряків обстежать в російській лікарні

На своїй сторінці у Facebook Денісова написала, що упродовж тривалого часу «неодноразово зверталася до пані Москалькової з проханням надати мені дозвіл, як Уповноваженому ВРУ з прав людини, на здійснення відвідування затриманих моряків. Мене поінформували, що прийняття рішення стосовно мого відвідування поранених належить до компетенції Федеральної служби безпеки Росії та Федеральної служби виконання покарань Росії».

Відео дня

«Водночас російською стороною було допущено до українських моряків Ніну Карпачову (колишній омбудсмен України - УНІАН), яка на відміну від мене не уповноважена представляти інтереси України у відносинах в сфері захисту прав людини між нашими державами», - зауважила Денісова.

Вона підтвердила готовність української сторони забезпечити безперешкодний доступ до установ, що перебувають у віданні Державної кримінально-виконавчої служби України, для відвідання Москальковою затриманих громадян РФ за умови синхронного доступу до ув’язнених громадян України в Росії та на окупованому Кримському півострові.

Омбудсмен України закликала сприяти негайному вирішенню питання стосовно обміну 25 громадян України на 25 громадян РФ.

«Ми готові провести обмін у найкоротший термін», - додала Денісова.