Парубій розповів, коли Рада почне розгляд проекту про мови у другому читанні / Ілюстрація REUTERS

В четвер, 28 лютого, Верховна Рада України розпочне розгляд законопроекту про мову в другому читанні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час Погоджувальної ради оголосив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Читайте такожВже у вівторок до ВР внесуть законопроект про посилення відповідальності за підкуп виборців – Аваков

Відео дня

Він зазначив, що у вівторок робота розпочнеться з розгляду законопроекту, який стосується внесення змін до Житлового кодексу щодо забезпечення прав власників.

Також цього дня цього дня розглядатиметься блок питань нацбезпеки і оборони.

Зокрема, йдеться про законопроект щодо схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для проведення спільних навчань.

Крім того, у вівторок розглядатиметься законопроект, який дозволить запустити повноцінну роботу Державного бюро розслідувань.

У середу парламент розгляне низку питань ратифікації міжнародних угод, а також законопроект про “спліт”.

В четвер пропонується розглянутим законопроект щодо внесення змін до Митного кодексу, що пов’язано з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Парубій зауважив, що профільний комітет та юридичне управління парламенту вже завершили розгляд законопроекту про державну мову, підготували таблицю до другого читання.

“Я пропоную, щоб ми в четвер перейшли до блоку з питань культури і в цьому блоці ми перейшли до розгляду питання про державну мову”, - сказав голова ВР.

Він додав, що до законопроекту надійшло понад 2,5 тис. поправок, тому його розгляд може зайняти кілька днів, але цього четверга вже потрібно розпочати цю роботу.

Також цього тижня, зазначив спікер, розглядатиметься блок питань екології, а також необхідно розглянути низку проектів постанова про призначення позачергових місцевих виборів.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№ 5670-д).

Законопроектом визначено, що єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова. Передбачено кримінальну відповідальність за публічне приниження чи зневажання державної мови.