Павло Клімкін / REUTERS

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що до звільнення окупованого Криму і повернення контролю над півостровом Україні ніякого миру з Російською Федерацією бути не може. 

Про це глава МЗС сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Хтось каже мир, перемир'я, - грається словами... Я вважаю, що мир з Росією - і я це відповідально кажу - може прийти тільки і виключно після деокупації і Донбасу, і Криму", - заявив Клімкін.

Відео дня

Читайте такожЗамана перепідпорядкував усі війська під керівництво ВМС в Криму, що сприяло анексії півострова – Матіос

"У нас будуть можливі періоди якогось перемир'я, переговорів і іншого, але до звільнення всього Криму ніякого миру з Росією бути не може. Це дуже важлива теза, яку всі мають розуміти", - наголосив глава МЗС. 

Також він сказав, що позиція по Донбасу є "дещо іншою", і зусилля також мають бути дещо іншими щодо повернення окупованих частин регіону до складу України. 

"Я вірю, що у нас є тільки один шанс - у нас є шанс стати великою, потужною, безпековою і економічною державою. І ми маємо і можемо повернути Крим", - додав він. 

Також міністр висловив переконання, що жителі Криму мають розуміти, що з окупацією півострова "у них забрали все". "Вони нічого не значать", - наголосив він. 

Окремо Клімкін заявив, що вдячний міжнародним партнерам за надану підтримку, але зазначив, що "ніхто за нас не отримає перемогу, як ми самі". "Але без друзів в сьогоднішній реальності це неможливо", - заявив Клімкін

Водночас, міністр зазначив, що хотів би бачити більшу підтримку для України з боку світової спільноти.