Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського збирається через суд покарати журналістів програми "Наші гроші", які оприлюднили розслідування щодо незаконних оборудках при закупівлі в армії. Про це він заявив у своєму відео під назвою "Ваші гроші" на Youtube-каналі.

Читайте такожПорошенко звільнив Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО (відео)

"Це головна причина появи розслідування програми "Наші гроші". Для цього вибирають людину, пов'язану міцними робочими стосунками з главою держави. І накривають шквальним вогнем фейків. Людям нав'язується думка: "погана команда, тому і президент поганий", - заявив він.

Гладковський пообіцяв незабаром розкрити джерела інформації, які надали журналістам недостовірні матеріали. Він заявив, що автори працювали над гучним розслідуванням не три роки, як було заявлено, а отримали весь пакет документів напередодні виборів.

"Ви маєте право і будете знати, хто стоїть за цим фейком і скільки заробили його виконавці", - емоційно висловився спадкоємець, який несподівано прославився.

Себе Гладковський назвав звичайним українським підприємцем, а не мажором. Він заявив, що веде бізнес з дистрибуції автомобілів Хюндай в Україні і з мікрокредитування.

"Щоб вже точно не промазати по цілі, у псевдорозслідуванні фігурує і моя скромна персона", - сказав Гладковський і додав, що "ми живемо в правовій державі і можемо законно, через суд, за кожен бездоказовий факт, як ви кажете, виписати люлей".

У відповідь на відео, яке отримало понад 2 тисяч лайків, Гладковський у коментарях отримав шквал критки, погроз і їдких жартів.

Як повідомляв УНІАН, 25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі. Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. Цей "товар" за змовою з керівництвом "Укроборонпрому" продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від "Укроборонпрому" щонайменше 250 млн грн. Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і "смотрящим за оборонкою".

26 лютого президент відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Сам Гладковський заявив, що його син став заручником «брудної роботи і брудних справ» та позивається до журналістів-розслідувачів. Прес-секретар Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила, що САП відкрила кримінальне провадження для перевірки оприлюднених у програмі "Наші гроші" фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері. 27 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ розслідує оприлюднені у ЗМІ оборудки в оборонній сфері з 2017, а НАБУ - з 2016 року.

За його словами, встановлена сума збитків, завданих держбюджету, від оборудок в оборонній сфері, про які йдеться в розслідуванні проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом», становить 22 млн грн.