Холодницький розповів про ймовірну допомогу Ситника Клінтон / фото УНІАН

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що голос на опублікованих напередодні відео нардепом Бориславом Розенблатом, в яких розповідається про допомогу тодішньому кандидату у президенти США Гілларі Клінтон на виборах в 2016 році, дійсно схожий на голос глави НАБУ Артема Ситника.

Про це він розповів під час ефіру ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1".

Читайте такожКорупція в оборонній сфері: Холодницький пояснив "провал" САП та НАБУ в розслідуванні справи про розкрадання (відео)

Відео дня

"Я почув з телебачення цю розмову. Голос дійсно схожий на голос Ситника. Мабуть він себе побачив геополітиком світового масштабу, допомагав Гілларі, розповідав про Машу, і про ФБР, треба робити винсовки, цен неправильно. У мене в 2016 році була з ним розмова на конференції в Панамі де він теж казав, що хотів допомогти Гіллраі, на моє запитання де ти, а де Гілларі, відповіді не було", - сказав Холодницький.

За словами Холодницького, слідство стосовно цього може розпочатися, якщо там дійсно було зловживання службовим становищем і матеріали використовувалися не по призначенню.

Втім, підслідність цього питання є у Державного бюро розслідувань, додав голова САП. На думку Холодницького, Розенблату цю флешку надала третя сторона для оприлюднення.

Як повідомлялося, 13 березня Розенблат, який є обвинуваченим у так званій "Бурштиновій справі", оприлюднив запис, на якому людина із голосом директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника розповідає, що допомагала кандидату у президенти США Гілларі Клінтон під час виборів у 2016 році.

До цього у кулуарах Ради Розенблат заявив: "У мене є достеменна інформація про те, що… пан Ситник дійсно зливав інформацію щодо "чорної бухгалтерії" на користь кандидата від демократів Гілларі Клінтон".

На записі людина із голосом Ситника каже: "Я ж Гілларі помагав жеж…"

"Там як раз Гілларі чого програла, я ж коли чорну бухгалтерію розслідував, ми ж оприлюднили дані Манафорта, якого посадили… Манафорт, це ж був керівник вищого штабу Трампа", - каже чоловік.   

Нагадаємо, у 2016 році ЗМІ оприлюднили частину так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів - "амбарну книгу витрат Партії регіонів". У документі можна побачити кому, скільки та за які саме послуги платила партія у 2012 році. Ім'я Пола Манафорта - екс-радника президента США Дональда Трампа - згадується у дописах і ймовірна сума, отримана ним від партії складає 17 млн доларів.