Нардеп Максим Бурбак / Фото nfront.org.ua

Керівник фракції «Народного фронту» Максим Бурбак розповів про свого рідного брата, який разом з родиною вирішив залишитися в окупованому Росією Криму.

«Війна, яку на нашу землю привели медведчуки, портнови і януковичі, принесла трагедію у дім багатьох родин. Смерті, каліцтва і розірвані долі. Майже кожен українець вже щось віддав цій війні за нашу незалежність. Збройна агресія і окупація Криму пройшла і через нашу родину», - написав Бурбак у своєму Facebook. 

Він нагадав, що юрист Януковича Портнов, «який переховується від правосуддя, повідомив давно відомий факт - родина мого брата Олексія Бурбака мешкає в Криму»: «Так, це наш родинний біль. Збройна агресія і окупація Криму пройшла і через нашу родину». 

Відео дня

За словами Бурбака, одразу після початку окупації він особисто вмовляв дружину брата з дітьми переїхати до батьків, «пропонував добре подумати»: «Однак, вона не змінила своїх намірів. Мій брат Олексій залишився разом з сім‘єю. Це була дуже непроста ситуація у сім‘ї мого рідного брата. Це велика печаль для наших батьків і для мене особисто». 

«Мій брат офіційно перетинає державний кордон України, щоб відвідувати наших батьків та не втрачати зв`язків з друзями та близькими», - повідомив Максим Бурбак. 

Він наголосив, що сім‘я його брата самостійна у рішеннях щодо власного побуту і майбутнього: «Це було їхнє власне рішення. І я його абсолютно не поділяю». 

«Я робив і робитиму все для перемоги України у війні за свою Незалежність. Так само я вірю, що наші сім`ї воз‘єднаються і над Донбасом і Кримом скоро знову замайорить синьо-жовтий прапор, а портнови і медведчуки сидітимуть на лаві підсудних за зраду України», - написав Марсим Бурбак.