Йенс Столтенберг / REUTERS

Єдність країн НАТО дозволяє вести діалог з Росією щодо України. Про це генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг сказав на прес-конференції у Вашингтоні в рамках засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО з нагоди 70-річчя створення Альянсу.

Читайте такожКраїни НАТО погодили заходи з посилення безпеки у Чорному морі

Він наголосив, що НАТО й усі союзники не бачать суперечностей між підходом стримування й оборони у поєднанні з діалогом з Росією.

Відео дня

"Ми рішуче віримо, що поки залишатимемося сильними, поки залишатимемося об'єднаними, поки будемо здатними адаптуватися до дій усе більш наполегливої Росії, щоб відповідати на ці дії, то можемо вести діалог", - заявив Столтенберг.

"Отже, одна з головних причин, чому ми зараз можемо вести діалог з Росією (оскільки ми це робимо з багатьох питань: щодо зниження ризиків, контролю над озброєннями, України тощо) саме полягає у тому, що ми об'єднані і що ми продемонстрували підвищення готовності наших сил, посилення військової присутності у східній частині Альянсу", - наголосив Столтенберг.

За його словами, це є двоєдиним підходом: стримування і оборона, а також діалог.

«І ми продовжимо дотримуватися цього двоєдиного підходу. Це було рішуче підтримано усіма союзниками на засіданні (Північноатлантичної ради НАТО), яке щойно завершилося», - заявив він.