Ілюстрація / REUTERS

Кремль не вітає Володимира Зеленського із перемогою на виборах президента України, бо перебуває у шоці.

Про це в інтерв’ю «Обозревателю» розповів російський політтехнолог та публіцист Станіслав Бєлковський.

Читайте такожЗеленський українською та російською привітав українців з Великоднем

Відео дня

Він зазначив, що кум Володимира Путіна і його фактичний представник в Україні цілком серйозно розповідав президенту РФ, що Петро Порошенко залишиться президентом.

«Тому Кремль зараз перебуває в шоці. Коли Кремль вийде з шоку, він привітає Володимира Зеленського. Скільки часу це займе, я не знаю», – сказав Бєлковський.

При цьому експерт впевнений, що Кремль на цих виборах фактично підтримував Петра Порошенка, а не Володимира Зеленського.

«Путін цього не робить (не вітає Зеленського з перемогою – ред.) і доводить твердження, яке я відстоював протягом декількох місяців – Кремль фактично підтримував Петра Олексійовича Порошенка, а не навпаки. І саме тому Віктор Медведчук за тиждень до виборів відверто, офіційно підтримав Володимира Зеленського, щоб його дискредитувати цією підтримкою, оскільки всім відомо який імідж Віктора Медведчука і яке його сприйняття в Україні. Але зараз Путін дійсно незадоволений не тільки результатом виборів, а ще й тотальним розгромом Петра Олексійовича», – пояснив політтехнолог.