Володимир Путін / REUTERS

Росія не збирається ні про що домовлятися з Україною, а лише продовжує цинічно тиснути на болючі місця.

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів голова правління організації "Майдан закордонних справ", експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

За його словами, не варто серйозно ставиться до заяв президента РФ Володимира Путіна про те, що між ним і майбутнім керманичем України Володимиром Зеленським багато спільного, і вони зможуть домовитися. Такими заявами і видачею українцям російських паспортів Росія навмисне загострює обстановку напередодні можливих переговорів між країнами.

Відео дня

Читайте також"Ескалація та тролінг": експерт оцінив заяву Путіна про паспорти РФ "для всіх українців"

"Росія, як завжди, в своєму дусі. Вона досить цинічно і по-хамськи ще до початку переговорів намагається продемонструвати свою зарозумілу позицію. Для мене це свідчення того, що вона не збирається ні про що домовлятися. Вона сприймає Донбас як болючу рану, на яку можна сипати сіль, і продовжує плювати на Україну, на Європу, на США. і вважає, що у неї є ресурси для продовження цієї ситуації або навіть її загострення", – вважає Яременко.

На думку експерта, це частина великої гри Росії.

"Це такий пазл великої геополітичної гри, де відбувається загострення, де вона готується до агресивніших дій", – додає експерт.

У свою чергу, Україні потрібно, і вона буде шукати конструктивного діалогу. Але навряд чи при такому настрої Росії щось вийде, продовжує Яременко.

"Зеленський волів би мати якийсь конструктивний діалог щодо вирішення якихось проблем, із повернення полонених або припинення вогню. І західні партнери хочуть бачити зусилля від України і якийсь конструктивний підхід. Але навряд чи сьогодні домовленості з Росією можливі", – вважає експерт.