В Мінінформполітики прокоментували ініціативу команди Зеленського щодо перепису населення / Facebook - Міністерство інформаційної політики України

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін прокоментував перспективи проведення в Україні перепису населення. За його словами, дане питання вже декілька місяців опрацьовує робоча група.

Читайте такожЗМІ назвали нові деталі інавгурації Зеленського

«Вже біля півроку діє робоча група з питань проведення перепису населення. Розроблено відповідне ТЗ. Заплановані пілотні переписи для тестування нових технологій, що будуть використовуватися переписниками, яких ще треба буде навчити», - зазначив він у Facebook.

Відео дня

Посадовець вказав, що в процесі вивчення питання виникло декілька нових ідей.

«В рік пікових виплат по кредитам МВФ (2019) довелося б провести проект національного масштабу, вартість якого стартує з 200 млн грн. Здається, що це не дуже гарна ідея. В той же час, в державних органах України на даний момент діє біля двох десятків різних баз даних з повними наборами даних на українців. Так, тільки МОЗ на різних етапах впровадження реформи отримав біля 27 млн записів про українців-пацієнтів. Біометричні паспорти також охоплюють великий обсяг громадян», - зазначив заступник міністра.

На думку Золотухіна, конвергенція цих даних дозволила б отримати первинну інформацію про кількість громадян України значно дешевшим способом.

«Це до того, що перед будь-якою заявою слід все ж пропрацьовувати питання», - підсумував він.

Раніше ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук заявив, що команда обраного президента має намір в перші 100 днів провести "аудит держави" та перепис населення України.