Зеркаль залишається на посаді в МЗС \ фото: УНІАН

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що залишається працювати в МЗС.

Читайте такожЗеленський скасував указ про призначення Зеркаль заступником глави АП

Про це вона повідомила в соціальній мережі Facebook. "Для того щоб зняти усі застереження та занепокоєння після всіх кадрових указів з моїм ім'ям. Перш за все, моя посада і роль у дипломатичній службі не змінилися – заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції. Я дуже люблю те, чим я займалася, займаюся і, сподіваюсь, далі буду займатися. Переговорити Угоду про асоціацію та зробити її реальністю, добитися безвізового режиму з ЄС, домовитися про постачання газу з ЄС, вести правові спори проти Росії та багато інших завдань – виклики, якими сповнене моє життя", - наголосила Зеркаль.

Відео дня

Також вона підкреслила, що усі важливі проекти її професійного життя стосуються утвердження верховенства права в Україні, у відносинах з партнерами і в світі. "Це тривалі процеси, які вимагають витримки і виваженості", - додала дипломат.

За словами Зеркаль, посади важливі у контексті досягнення цілей, водночас, її ціллю є просування та захист інтересів України. "А кар'єрні рішення не мають йти в розріз з власними цінностями та принципами", - заявила вона.

"Тому, після проведеної інавгурації, підготовки та проведення 19 двосторонніх зустрічей президента, продовжую реалізацію визначених завдань та задумів в Міністерстві закордонних справ. У нас багато викликів, справ та ідей, якими треба займатись щодня", - заявила Зеркаль.

Водночас вона заявила, що зовнішня політика - спільна справа президента та МЗС. "Тому взаємодія, конструктив і взаємоповага є критично важливими. Ми - одна команда і країна в нас одна", - написала Зеркаль.

"Наступний важливий пункт у моєму календарі - 25 травня, Гамбург. Міжнародний трибунал з морського права оголосить рішення щодо наших військових кораблів та наших моряків, яких треба повернути домів. А вже з самого початку червня - двотижневі слухання у Гаазі", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, указом № 309 від 21 травня Зеленський призначив Зеркаль на посаду заступника глави Адміністрації президента, згодом указ зник з офіційного сайту глави держави.

Сьогодні, 22 травня, указом № 315 Зеленський скасував указ про призначення Зеркаль заступником глави АПУ як такий, що нереалізований.