Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський подякував Президенту США Дональду Трампу за запрошення здійснити офіційний візит до Вашингтона.

Читайте такожВолкер розповів, чого хочуть США від України за нового президента

Про це повідомляє UA.News.

Відео дня

"Дякую Сполученим Штатам Америки за послідовну підтримку територіальної цілісності України", - зазначив Зеленський, повідомляється на сайті президента.

Голова держави також підкреслив, що проект закону з посилення підтримки України, який був презентований у Палаті представників Конгресу США, є важливим сигналом про міцне стратегічне партнерство двох країн.

Нагадаємо, 31 травня Володимир Зеленський отримав від президента США Дональда Трампа запрошення відвідати з офіційним візитом Вашингтон.

Тим часом у Конгресі США представлено проект закону "Про надання підтримки Україні для захисту її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності". Документ спрямований на посилення обороноздатності нашої держави, зокрема шляхом передачі озброєнь, продажу летальних оборонних засобів ЗСУ, а також зміцнення спроможностей України протистояти російським кібератакам.

Раніше підкомітет з питань оборони Комітету з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект бюджету Пентагону на 2020-й рік, в якому передбачено виділення 250 мільйонів доларів для підтримки України. Кошти будуть виділені на допомогу у сфері безпеки. Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів скерують виключно на постачання летальної зброї.

Крім того, президент США Дональд Трамп підписав схвалений Конгресом пакет законів, що збільшує допомогу Україні у 2019 році майже до 700 мільйонів доларів. З них 115 мільйонів доларів буде виділено на військово-технічну допомогу.