СБУ проводила обшуки в екс-голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва / фото УНІАН

Служба безпеки України 19 червня провела обшуки щодо справи про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк не лише у Євгена Рищука та голови селища Лазурного, а й вдома у екс-голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва.

Про це повідомляє Слідство.Інфо з посиланням на власні джерела. Видання також зазначило, що Гордєєв цю інформацію підтвердив.

"Я з Києва всю ніч їхав не спав, а тут вони - з автоматами і в масках", - розповів Андрій Гордєєв. Водночас ексчиновник заявив, що "відкритий до будь-яких перевірок".

Відео дня

Гордєєв утримався від коментаря про причину обшуку. Не стали коментувати цю інформацію й у прес-службі СБУ.

Як повідомляв УНІАН, 19 червня оперативники Служби безпеки України провели обшуки в екс-заступника голови Херсонської облдержадміністрації Євгена Рищука у справі щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте такожЗеленський відповів на відкритий лист батька Гандзюк і погодився зустрітися

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п’ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня Покровський райсуд (Дніпропетровська область) оголосив їм вироки. Організатор виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбін засуджений до 6 років та 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років ув’язнення. Обвинувачені у пособництві Васянович і Горбунов засуджені до 4 та 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки в’язниці.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній глава Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв та екс-заступник глави ОДА Євген Рищук.

12 квітня на той час президент України Петро Порошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської ОДА.