Олександр Данилюк / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк прокоментував анонсований телеміст між українським телеканалом Newsone і російським каналом "Росія 1".

Коментар з цього приводу він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожТелеміст з Росією: націоналісти поставили Зеленському ультиматум (відео)

Відео дня

"Зараз нам пропонують «з’єднати» внутрішньокремлівську пропаганду з її філіалом у Києві і видають це за «прорив» у стосунках між «братніми» народами. Прошу припинити істерику. Особливо тих, хто за останні роки з позиції Президента сприяв підсиленню позиції кума Путіна Медведчука в Україні", – зазначив Данилюк.

За його словами, "порівнювати це непорозуміння з телемостом «США-СРСР» у 1986 році, між різними ідеологіями та пропагандистськими машинами – дешева маніпуляція".

Секретар РНБО запевнив, що влада готова реагувати на цю провокацію.

"Ми як сильна країна маємо реагувати впевнено, без зайвих емоцій та паніки. Бо саме на це і розрахунок. Кількість таких провокацій буде тільки збільшуватися. Нам потрібно тримати голову холодною. Працюємо над рішеннями", – наголосив Данилюк.

Як повідомляв УНІАН, головний російський пропагандист Дмитро Кісельов анонсував на 12 липня проведення так званого телемосту "Треба поговорити" між російським каналом «Росія 1» і українським телеканалом NewsOne, який фактично належить куму Путіна Віктору Медведчуку.