Глава НСЖУ зазначив, що співробітництво з пропагандистами неприпустиме / фото rusbase.vc

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) засудила NewsOne за ідею провести телеміст з Росією. Через загальний осуд телеканалу довелося спішно відмовитися від скандального ефіру.

Читайте такожКремль прокоментував пропозицію Зеленського Путіну про переговори щодо України

Як заявив «Обозревателю» глава НСЖУ Сергій Томіленко, формат діалогу між українськими і російськими медіа в принципі міг бути можливим, але тільки не з пропагандистським державним телеканалом.

Відео дня

Томіленко наголосив, що сьогоднішня позиція української журналістської спільноти однозначна – "більшість російських медіа, особливо державні медіа, є пропагандистським ресурсом".

"Що вже неодноразово було доведено. Це пропагандисти, і якісь спільні проекти з ними проводити – все одно, що брати участь в пропагандистському сценарії", – переконаний він.

На його думку, альтернативним варіантом телемосту між ЗМІ України та Росії могла би стати участь в проекті нейтральних посередників.

"Інша справа, якби були якісь посередники. Якщо ми говоримо про (діалог. – Ред.) між українськими і російськими медіа – тоді мають бути якісь посередники. Політично незаангажовані. Можливо, міжнародні. Які би виступали гарантом, що це буде не реалізація пропагандистського сценарію, а дійсно професійні дискусії", – запропонував він.

"Але однозначно сьогодні співпраця з "Росія 24" – це співпраця з пропагандистами", – резюмував Томіленко.