Суд Євросоюзу може скасувати санкції проти Януковича і Ко / фото УНІАН

Суд Європейського Союзу найближчим часом може скасувати санкції щодо екс-президента України Віктора Януковича та його оточення.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на сторінці в Facebook.

"Найближчим часом Судом Європейського Союзу можуть бути винесені рішення за позовами Віктора Януковича, Олександра Януковича, Олександра Клименка, Сергія Арбузова, Віктора Пшонки, Артема Пшонки та Андрія Клюєва щодо скасування санкцій ЄС, продовження яких здійснювалось Радою ЄС протягом 2016-2018 років", - написала вона.

Відео дня

Читайте такожГПУ просить арештувати майно екс-президента України

Сарган зазначила, що сторонами у відповідних судових процесах є згадані екс-високопосадовці та Рада ЄС. "Рішення Суду ЄС жодним чином не вплинуть на хід розслідувань щодо згаданих осіб, які здійснюються правоохоронними органами України", - додала вона.

Вона також зазначила, що чинні санкції ЄС щодо 12 колишніх українських високопосадовців та їхнього найближчого оточення були продовжені у березні 2019 року і залишатимуться чинними.

"За результатами судових рішень та їхнього аналізу буде більш детальна інформація", - підсумувала Сарган.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня цього року Рада Європейського Союзу затвердила рішення продовжити до 6 березня 2020 року санкції проти колишнього президента Віктора Януковича та 11 його соратників.