Ілюстрація / REUTERS

Незважаючи на те, що ставка на проросійські сили в Україні знову не зіграла, Москва спробує зробити все, щоб розколоти пропрезидентську партію Слуга народу і активно підтримувати і використовувати в своїх цілях Опозиційну платформу-За життя, яка займає друге місце за попередніми результатами виборів у парламент.

Читайте такожКлімкін вкрав у Зеленського можливість відреагувати на хитрий план Кремля - дипломат

Як сказав в інтерв'ю Главреду дипломат, керівник Фонду Майдан закордонних справ Богдан Яременко, гра Росії в Україні триватиме.

Відео дня

"Хоча кількість симпатиків Москви серед українців стає все менше і менше, у Кремля залишаються також серйозні економічні важелі тиску і медійні ресурси, з допомогою яких він може впливати на Україну. І поки що українська влада нічого з цим не зробила", - сказав він.

Водночас Яременко вважає, що вплив РФ в Україні згасає: "Росія виявляється в безперспективній ситуації: що б Москва не робила, її стратегічні можливості будуть тільки погіршуватися – Україна неминуче буде все далі відходити від Росії".

На його думку, президент РФ Володимир Путін не буде робити ставку на вирішення проблем силою – в Москві вже бачать безперспективність такого шляху і цілком усвідомили його високу ціну.

"А ось політично Москва буде діяти, поза всяким сумнівом, вносячи безлад в українську політику і сіючи розбрат. Але, попри це, Кремлю вже не вдається досягати тут бажаних для неї результатів", - вважає Яременко.

Хоча число депутатів Опозиційної платформи – За життя, які проходять у Верховну Раду, дуже невелика порівняно з парламентськими виборами в Україні 2012 року, політсила все одно має дуже великий вплив на економіку України та її інформаційну сферу. Тому завдання української влади - стежити за тим, щоб цей вплив скорочувалася, резюмував Богдан Яременко.