Володимир Зеленський / REUTERS

Візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів та його зустрічі з американським лідером Дональдом Трампом варто очікувати вже найближчим часом.

Читайте також"Лише разом з друзями та партнерами": Клімкін дав Зеленському пораду щодо зустрічі з Путіним

Про це в коментарі сайту "Сьогодні" розповів голова правління організації "Майдан закордонних справ", експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

Відео дня

За словами експерта-міжнародника, наразі ані у Києва, ані у Вашингтона немає причин для затягування або відкладання цієї поїздки.

"Через МЗС уточнюватимуться дати, які будуть прийнятними для обох сторін. Часто це буває складно зробити, тому що у президентів графіки розписані на місяці вперед. Але я не бачу причин затягувати. В принципі, між Україною і США спостерігається висхідна тенденція у відносинах. Країни стають ближче. Україна потребує у США. І у США немає причин зволікати з такою зустріччю, щоб прийняти президента Зеленського", – говорить Яременко.

Як вважає експерт, візит Зеленського до США і зустріч з Трампом має бути досить насиченим і продуктивним. Крім традиційних питань, під час перебування у Вашингтоні український лідер може зробити акцент на питаннях діджіталізації та боротьби з корупцією в Україні.

"Я думаю, що президентство Зеленського трохи розширює порядок денний. Адже для нього буде дуже важливо говорити про традиційні питання, а саме про продовження санкцій (проти Росії. – Ред.), розширення військової допомоги. Але, крім цього, порядок денний розшириться за рахунок питань діджіталізації, боротьби з корупцією. Я думаю, при Зеленському це пролунає по-новому", – вважає експерт-міжнародник.