Зеленський впевнений, що поліція згнайде вбивць Павла Шеремета / фото УНІАН

Людей, які скоїли вбивство журналіста Павла Шеремета, буде знайдено.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент України Володимир Зеленський заявив журналістам після заслуховування доповіді правоохоронців про хід розслідування злочину.

Читайте такожВбивство Шеремета не розкрито, але у слідства є нові напрацювання - Князєв (відео)

Відео дня

Президент подякував працівникам карного розшуку. "Крім мого бажання закінчити справу, я хочу вас всіх запевнити, з того, що я побачив, я думаю, що у нас буде з вами результат. Дійсно, ми знайдемо… І людей, які вчинили вбивство, буде знайдено", - запевнив він.

За словами Зеленського, він ще не може говорити про конкретні терміни розкриття злочину.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не виключив, що до злочину може бути причетна Росія.

30 грудня 2018 року Луценко повідомляв, що коло підозрюваних у вбивстві журналіста звузилося із декількох тисяч до декількох сотень осіб.

19 липня речник МВС Артем Шевченко заявив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.

Сьогодні, 23 липня, голова Національної поліції Сергій Князєв під час доповіді президенту заявив, що у слідства є певні напрямки, за якими триває розслідування, при цьому ці напрямки є таємницею слідства і не можуть бути розголошені на загал. "Пане президенте, на теперішній час Національна поліція має ряд перспективних напрямків своєї роботи щодо розкриття вбивства Павла Шеремета. Враховуючи, що зазначена інформація має обмежений доступ і знаходиться в активній фазі, готовий Вам доповісти особисто. На це я отримав сьогодні дозвіл слідчого (постанову на надання дозволу на розголошення відомостей досудового розслідування) у певному обсязі, де мені делеговано розголосити дані досудового розслідування президентові України та міністру внутрішніх справ Авакову", - сказав Князєв.

Після цього Зеленський разом з Аваковим і Князєвим пішли ознайомлюватися з матеріалами слідства. При цьому Зеленський пообіцяв журналістам дати відповіді на запитання.