Україні ще потрібно добряче попрацювати, наголосив Клімкін / УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловлює переконання, що найближчі 3-5 років можуть стати вирішальними для шансів України у майбутньому вступити в Європейський Союз.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Клімкін сказав під час публічного обговорення в Veteran Hub.

Читайте такожВ ЄС вказали на порушення під час виборів і розповіли, чого чекають від нової Ради

Відео дня

"У нас є багато політиків, які вважають, що тут майже усе вирішено. Я вважаю, що ми не маємо брехати ані собі, ані тим, для кого це питання є реально дуже принциповим. Я вважаю, що у нас є шанс інтегруватися до Європейського Союзу", - наголосив Клімкін.

При цьому, глава МЗС висловив думку, що "інтеграція до ЄС в найкращому випадку триватиме для нас умовно років 14-15, може, більше".

"Якщо процес інтеграції Балкан закінчиться добре за декілька років, одночасно може бути прийняте рішення про нашу європейську перспективу, на це є реальний шанс, і потім почнуться переговори про вступ", - заявив Клімкін.

Як сказав глава МЗС, Україна насамперед має "добре попрацювати над Угодою про асоціацію", оскільки зараз певні справи у цьому зв'язку виходять добре, а інші "зовсім погано".

Також він зауважив, що, оскільки Україна побудована за принципом "бізнесових олігархічних кланів" і виникають питання до реального функціонування верховенства права, їй ще доведеться пройти довгий шлях. "Після того, як почнуться переговори про вступ, я думаю, що це буде тривати 7, 8, 10 років", - наголосив він.

Крім того, міністр розказав про думку європейських друзів України, які підтримують євроінтеграцію. "Якщо ми всі попрацюємо, реально ми всі, я тут абсолютно не жартую... у нас такий шанс є, але є шанс, що ми ніколи не встигнемо до останнього вагону, оскільки ЄС теж стає все складнішим, євроскептичним до розширення. Тому від того, як ми будемо рухатися наступні 3-5 років, може залежати, чи ми взагалі туди потрапимо, чи ні. Я абсолютно серйозно кажу", - наголосив Клімкін.