Генерал Назаров  звільняється із ЗСУ / фото УНІАН

Генерал-майор Віктор Назаров, якого суд визнав винуватим у загибелі українських військових у збитому бойовиками на Донбасі літаку Іл-76, засудивши до 7 років позбавлення волі, подав рапорт про звільнення зі Збройних сил України за власним бажанням.

Відповідну інформацію він підтвердив "Громадському".

Читайте такожСправа Іл-76: адвокати заявляють про затягування апеляційного розгляду і просять Зеленського про допомогу

Відео дня

«Я подав рапорт про звільнення за власним бажанням, і чекаю на рішення Генерального штабу та Міністерства оборони. Це пов’язано з судовою справою. Я вирішив зосередити зусилля саме на кримінальному провадженні, роботі в судах, боротьбі», — розповів Назаров.

На його думку, вирок Павлоградського суду про 7 років ув’язнення незаконний. Захист генерал-майора наполягав на дослідженні висновків експертних установ у Львові і Києві, бо вважає, що між результатами цих двох експертиз, проведених у лютому і в травні 2015 року, є розбіжності.

Назаров пояснив, що в 2017 році була подана апеляція. За підсумками її розгляду призначили повторну експертизу, яка тривала фактично 9 місяців. У зв’язку із судовою реформою апеляційну скаргу тепер розглядає колегія суддів у новому складі.

Як повідомляв УНІАН, у ніч із 13 на 14 липня 2014 року при заході на посадку в Луганський аеропорт було збито транспортний літак Іл-76. На борту перебували 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців 25-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ. Літак повинен був доставити боєприпаси, продукти, а також підкріплення українським військовослужбовцям, які перебували в оточенні бойовиків «ЛНР» і російських військових.

27 березня 2017 року Павлоградський міський суд Дніпропетровської області визнав винуватим у службовій недбалості, що призвела до загибелі льотчиків і десантників, генерал-майора Віктора Назарова й призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Назаров подав апеляцію, розгляд якої триває й досі. Відтак він і далі продовжував службу в ЗСУ. 

Днями з’явилася інформація, що Назаров подав рапорт про звільнення зі ЗСУ.