Слідчі дії, запевняє Труба, не заважають діяльності "Прямого" / фото УНІАН

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба запевняє, що в ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу "Прямий".

Так Труба у Telegram прокоментував заяву колишнього президента України Петра Порошенка щодо нібито спроби рейдерського захоплення каналу "Прямий".

Читайте такожДопит Порошенка у ДБР: екс-президента намагалися закидати яйцями (відео)

Відео дня

"Маю відреагувати на заяву Петра Порошенка щодо нібито "рейдерського захоплення телеканалу "Прямий". На жаль, Петро Олексійович з державницької людини перетворився на звичайного політика, який займається не лише підміною понять, а скривдженням інформаційної реальності, якщо йому це вигідно. У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу "Прямий", тим паче його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку. Різниця, здається, очевидна", - заявив Труба.

Директор ДБР наголосив, що "слідчі дії в рамках провадження не перешкоджають діяльності журналістів, і такого ніколи не буде відбуватися".

"А ось маніпулювати роботою телеканалу в умовах Операції об’єднаних сил не личить екс-президенту країни", - зауважив Труба.

Як повідомляв УНІАН, Порошенка сьогодні, 12 серпня, побував на допиті у ДБР як свідок у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків і подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ "Телеканал "Прямий".

Після цього Труба допустив, що наступний допит Порошенка пройде із застосуванням поліграфа.

У свою чергу екс-президент наголосив, що не довіряє Державному бюро розслідувань та готовий пройти допит на поліграфі в прямому ефірі на телеканалі "Прямий". Також Порошенко заявив про спробу рейдерського захоплення телеканалу. "Події, які розгортаються сьогодні навколо "Прямого", дають мені всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу. Ініціатором цього є пан Портнов", - сказав Порошенко.