Сенцов / УНІАН

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це слідчий повідомив в ході судового засідання.

Слідчий повідомив, що 10 квітня Сенцову буде пред'явлено нове звинувачення, а також попросив долучити до справи характеристику із СІЗО і довідку про його задовільний стан здоров'я.

Читайте такожСенцов може оголосити голодування на підтримку Савченко

Відео дня

Також було заявлено, що за 11 місяців не вдалося розслідувати справу проти Сенцова, оскільки його діяльність мала, за словами слідчого, "багатоепізодний характер у складі терористичного угруповання", і в разі звільнення режисер нібито "може втекти і продовжити злочинну діяльність".

Сенцов перед початком судового засідання наголосив, що є громадянином України і має двох неповнолітніх дітей, а також зазначив, що раніше не був судимий.

Як повідомляв УНІАН, українського режисера Сенцова, а також активістів Олександра Кольченка, Олексія Чирнія і Геннадія Афанасьєва в травні 2014 року було затримано в окупованому Росією Криму співробітниками ФСБ. Їм інкримінують підготовку терактів.

26 грудня Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідства і продовжив до 11 квітня 2015 року термін тримання Сенцова під вартою.

У грудні в Генпрокуратурі РФ заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами Росії, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

Сам Сенцов неодноразово заявляв, що є громадянином України.

9 лютого 2015 року Московський міський суд відхилив апеляцію захисту і залишив без змін рішення суду першої інстанції про продовження терміну арешту Сенцова до 11 квітня.