Гримчака затримали 14 серпня / фото УНІАН

Заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака привезуть до слідчого відділення Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій.

Про це у Facebook повідомила його дружина Юлія Гримчак.

"О 17.00 чоловіка привезуть до слідчого відділення Генпрокуратури на вул. Борисоглібська, 18 для проведення слідчих дій", - написала вона.

Відео дня

Гримчак очікує на свого чоловіка під будівлею слідчого відділення. Там вона заявила журналістам, що вважає його затримання політичним замовленням, але хто міг бути замовником, поки не знає.

За словами Гримчак, наразі її чоловіка утримують в ізоляторі тимчасового тримання.

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня правоохоронці затримали заступника глави МінТОТ Гримчака і його помічника під час одержання хабара.

Читайте такожНАБУ показало корупційну схему, на якій заробляв затриманий Гримчак (відео)

"Затримані вимагали хабар на суму 1,1 млн доларів США від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тис. дол. вони були затримані "на гарячому", - повідомили в СБУ.

Журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook, що арешт Гримчака санкціонував генеральний прокурор Юрій Луценко. "Згідно з матеріалами справи, повідомляють джерела, Гримчак використовував свої зв'язки з керівництвом іншого міністерства - Управління охорони культурної спадщини та заповідників Міністерства культури. Це управління, яке очолює Олександр Єпіфанов, давно відоме торгівлею дозволами на будівництво в історично цінних місцях, насамперед у Києві. Якщо такого дозволу немає - будівництво незаконне. Начебто один підпис, а як же дорого він коштує. Гримчак виступив посередником у вирішенні корупційного питання", - зазначив Бутусов.

Сьогодні, 15 серпня, у МінТОТ заявили, що затримання Гримчака не стосується діяльності цього міністерства.

У Мінкульті наголосили на непричетні своїх посадових осіб до "справи Гримчака". Будь-які звинувачення чи підозри щодо зловживань з питань містобудівних перетворень працівниками Мінкультури у відомстві називають "безпідставними, надуманими та такими, що не базуються на жодній з норм права".