Засудженого в РФ українця Романа Сущенка могли перевести до Лефортова / Роман Цимбалюк

У московському СІЗО "Лефортово" взяли передачі активістів для українських політв'язнів Романа Сущенка, Євгена Панова і Олексія Сизоновича.

Читайте такожРосія може видати Києву п'ятьох засуджених українців – росЗМІ

Про це у Facebook повідомила кореспондент "Новой газеты" Вікторія Івлєва, яка виступає на підтримку українських політв'язнів і проти анексії Криму.

Відео дня

"На Романа Сущенка, Олексія Івановича Сизоновича і Євгена Панова сьогодні були зроблені передачі в СІЗО "Лефортово". Це ковбаса сирокопчена, твердий сир, молоко, сир, масло, огірки, горіхи, зелена цибуля, сигарети (тільки для Панова), шоколад, яблука, сьомга слабосолона, лимони, кава. Не взяли лише солодкі булочки - з наповнювачем неможна, раптом наповниш, а воно - не те! До в'язнів "Лефортово" передачі доходять дуже швидко, думаю, що протягом години", - зазначила Івлєва.

Вона наголосила, що не заявляє про те, що Панова, Сизоновича і Сущенка тримають у "Лефортово", але припускає, що прийняття співробітниками СІЗО передачі для зазначених ув'язнених свідчить про це.

"... Стверджую я лише те, що і на ім'я Романа, і на ім'я Олексія Івановича, і на ім'я Євгена були зроблені передачі вагою по шість з половиною кілограмів. І ці передачі прийняті", - додала Івлєва.

Як повідомляв УНІАН, 20 серпня в "Лефортово" взяли передачі активістів для українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

Один з керівників російського правозахисного центру "Меморіал" Сергій Давідіс у коментарі УНІАН припустив, що РФ може незабаром передати Україні Балуха, Клиха, Карпюка, Кольченка і Гриба.

Згодом газета "Коммерсант" з посиланням на джерело повідомила, що Москва та Київ вийшли на фінальну стадію переговорів щодо обміну ув'язнених і затриманих людей. Обмін утримуваними особами може відбутися до кінця серпня. В Україну, зокрема, можуть повернутися моряки, захоплені минулої осені в Керченській протоці.