Дмитро Разумков підтвердив, що наразі не всі партії подали свої кандидатури до комітетів / Фото УНІАН

Новообраний депутат від “Слуги народу”, голова Підготовчої депутатської групи Дмитро Разумков вважає, що до вечора вже будуть зібрані всі пропозиції щодо керівного складу в комітетах Верховної Ради IX скликання.

Читайте такожВ партії Вакарчука пояснили причини затримки формування комітетів Ради

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав журналістам після засідання підгрупи Підготовчої депутатської групи.

Відповідаючи на питання, за ким наразі зараз затримка в питанні формування комітетів і що начебто ще не всі партії подали свої кандидатури до комітетів, він зазначив: “Це теж правда. Я думаю, що до вечора ми отримаємо вже всі пропозиції щодо керівного складу в комітетах, і на ранок вийдемо з якоюсь консолідованою позицією”.

Разумков також повідомив, що сьогодні на засіданні не обговорювалися остаточні позиції щодо посади віце-спікера парламенту. Водночас, зазначив він, свою позицію на засіданні підгрупи висловили новообрані депутати-самовисуванці. “Але рішення буде прийматися на засіданні загальної Підготовчої депутатської групи”, - підсумував Разумков.

На уточнення, яку кандидатуру пропонували самовисуванці, він запропонував дочекатися завтрашнього засідання.

Також на питання щодо того, що начебто керівництво в Комітеті з свободи слова віддають “Опозиційній платформі — за життя”, Разумков зауважив: “Ми пропонували декілька комітетів нашим колегам по парламенту... Буде коректніше, якщо ми дочекаємося результативної частини, тому що позиція “Опозиційної платформи - за життя” не зовсім сьогодні зрозуміла. Вони і беруть, і не беруть. Давайте дочекаємось, тому що ми не бачимо і пропозицій по багатьох з комітетів від цієї політичної сили”.

Водночас, на питання щодо того, що начебто “Голосу” віддають 15 керівних посад у комітетах ВР, Разумков зауважив, що не вираховував зараз квоту. “Тому що по деяких позиціях сьогодні теж відбулося голосування. І я думаю, що поки що зарано про це говорити. Рішення щодо остаточних пропозицій для Верховної Ради IX скликання буде прийматися на Підготовчій депутатській групі”.

Крім того, на питання, чи обговорювали порядок денний засідання ВР 29 серпня, Разумков зазначив, що це питання ще не обговорювалося і може бути вирішене завтра. На уточнення, чи на цьому засіданні буде визначено склад Кабінету міністрів, парламентар сказав: “Як буде виходити. Якщо буде виходити, то я б всі і кадрові, і інші питання, якомога швидше пропонував вирішувати. Але будемо виходити з можливостей Верховної Ради IX скликання”.

Разумков також уточнив, що завтра вранці має відбутися засідання підгрупи Підготовчої депутатської групи, а сама група має розпочати засідання о 12.00.

Так, підсумував він, сьогодні обговорювалися питання, пов’язані з роботою майбутніх комітетів і щодо персонального розподілу посад у них — скільки людей будуть працювати в якому комітеті. Також обговорили деякі пропозиції різних партій щодо керівних посад у комітетах.