Чорноморський флот Росії / фото УНІАН

До чергових ракетних стрільб України на півдні Одеської області Росія підготувала провокацію з метою ускладнення чергового етапу випробувань вітчизняних ракетних комплексів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на відповідні сповіщення NOTAM (Notice to Airmen) та морський припис 52/19.

Читайте такожРосійські ракетні кораблі провели стрільби в Чорному морі - ЗМІ

Відео дня

На час ракетних стрільб Росія перекрила прилеглу до району пусків морську ділянку у Чорному морі.

Відповідно до сповіщень NOTAM A2762/19 та A2761/19, у цю п’ятницю та суботу (30 та 31 серпня) відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одеської області. У цей час буде обмежений доступ до мисів "Калфа", "Льодники" та 1-10 км морської коси від населеного пункту Лебедівка.

Саме на цьому полігоні здійснюються випробування ракетних комплексів РК-360МЦ "Нептун" та "Вільха". Під час останнього у липні 2019-го відбулися пуски "Вільха-М" штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади.

Водночас, з 29 по 31 серпня 2019-го року Росія морським приписом 352/19 перекрила прилеглий до закритого повітряного простору район у морі.

Район ракетних стрільб України та перекритий Росією район у Чорному морі у серпні 2019-го / фото mil.in.ua

Відповідно до припису 352/19 перекритий Росією район буде небезпечний для плавання 29, 30 та 31 серпня з 3 години ночі до 20-ї години дня.

Офіційне трактування російського припису – для проведення ракетних стрільб.

Подібним чином Росія вже здійснювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze 2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі.