Випробування відбулися на Одещині / фото armyinform.com.ua

На військовому полігоні Одеської області пройшли випробування нового зразка ракетного озброєння − комплексу «Вільха – М».

Читайте також"Може діяти в будь-яких умовах": названо зацікавлені в українському танку "Оплот" країни

Як повідомляє інформаційне агентство Міноборони, під час випробувань відпрацьовували чергові завдання із перевірки і вдосконалення низки технічних і технологічних рішень. Пуск ракет проводили штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади. Зазначається, що саме ця бригада буде першою у ЗС України, арсенали якої будуть посилені новими розробками.

Відео дня

«Фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки взяли найактивнішу участь в організації та методичному забезпеченні проведених випробувань. Свій високий професіоналізм вони продемонстрували під час оцінки траєкторних характеристик нового зразка ракетного озброєння, використовуючи сучасний цифровий вимірювальний засіб – радарну систему MFTR-2100/40», – йдеться в повідомленні.

фото armyinform.com.ua
фото armyinform.com.ua

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2016 року українські військові провели успішні випробування нового ракетного комплексу "Вільха", створеного на базі реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) "Смерч". Головним розробником цієї ракети виступає київське КБ "Луч". У грудні того ж року Кабінет міністрів збільшив термін здійснення передоплати для робіт з реалізації проекту нового ракетного комплексу "Вільха" до двох років.

Навесні 2018 року на півдні Одеської області відбулися державні випробування ракетного комплексу, після чого тодішній президент України Петро Порошенко поставив завдання в 2018 році почати його серійне виробництво.

Реалізація проекту зі створення ракетного комплексу "Вільха" і запуск ліній з його серійного виробництва обійшлися майже в 1 млрд грн.

25 липня 2019 року в Одеській області відбувся черговий етап випробування ракет реактивної системи залпового вогню "Вільха" зі збільшеною дальністю ураження.