Дональд Трамп / REUTERS

Група американських сенаторів – республіканців і демократів – направила президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу лист із закликом без зволікання виділити Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги.

Про це передає Радіо «Свобода» з посиланням на американські ЗМІ.

Читайте такожУ Трампа зробили заяву після зустрічі Зеленського з віце-президентом США у ПольщіЗазначається, що фінансовий пакет під назвою «Ініціатива сприяння безпеці в Україні» був схвалений Конгресом США, проте адміністрація Трампа поки що не надала гроші Києву. Точні причини затримки видачі грошей невідомі.

Відео дня

У своєму листі сенатори закликають адміністрацію надати фінансування, яке є «ключовим для забезпечення життєздатності українських Збройних сил».

Деякі американські законодавці закликають Конгрес взяти на себе постійне зобов’язання щодо захисту інтересів України в її протистоянні з Росією.

Відомо, що 250 мільйонів доларів призначені на підтримку безпеки України, включаючи гроші на навчання, спорядження і розвідку. З цих коштів Конгрес виділив 50 мільйонів доларів на озброєння.

Як раніше повідомляв УНІАН, за інформацією джерел у Білому домі, Трамп затягує виділення Україні військової допомоги. Він  хоче переконатися, що гроші «використовуються щонайкраще в інтересах Сполучених Штатів».