Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявляє, що Україна та Росія підходять до «фіналізації» переговорів щодо обміну утримуваними особами.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав у Владивостоці на Східному економічному форумі.

«Ми фіналізуємо наші переговори з приводу обміну. Думаю, що він буде досить масштабним, і це вже було б хорошим кроком вперед у бік нормалізації», - сказав Путін, відповідаючи на запитання, коли відбудеться обмін між Україною та Росією.

Відео дня

При цьому він зазначив, що народний депутат України Віктор Медведчук особливо переживає за кількох фігурантів, які перебувають у місцях позбавлення волі в РФ.

«Нам досить складно було приймати рішення стосовно конкретних людей, але, виходячи з міркувань гуманності, ми підходимо до фіналізації переговорів, які ми бачимо, в тому числі з офіційною владою», - сказав Путін і підкреслив, що найближчим часом це стане відомо.

Читайте такожРосЗМІ назвали нову дату початку обміну полоненими між РФ та Україною

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба.

29 серпня з'явилася інформація, що в «Лефортово» етапували українського політв'язня Олега Сенцова.

Крім того, надходила інформація, що мають обміняти українського журналіста Романа Сущенка і 24 моряків.

Також повідомлялося, що обмін між Україною і РФ утримуваними особами має відбутися 29 або 30 серпня. Однак 30 серпня в Офісі президента України зазначили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває. «Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - відзначили в офісі.

При цьому адвокат Рибін раніше висловлював припущення, що обмін може відбутися 3 вересня.